Солена торта за празник

20/07/2019
"Празник е винаги, когато някой ни приготви вкусна солена торта, а ние я поднесем с бутилка изстудено вино "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо33 014
  • Преглеждания за месеца1309
  • Преглеждания за седмицата726
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и сваряват до готовност. Отцеждат се и с вилица се намачкват, поръсваме със сол и черен пипер. Във форма за торта с падащи стени, намазана с малко олио, на дъното се оформя блат от половината картофи.

Отгоре се намазва с майонеза, поръсваме с половината настъргано сирене и кашкавал. Разпределяме нарязани малки кубчета прясна краставица и колбас.

Покрива се с нов ред картофен блат и отново същия ред на останалите продукти. Покрива се с останалата майонеза и поръсваме с настърган кашкавал.

Сваля се ринга на формата и украсяваме с парчета луканка, тънки кръгчета краставица. Отгоре се нареждат половинки чери домати, а в средата едно се нарязва като цвете с маслинка в центъра.

За свежест отново добавяме тънки кръгчета краставица и листа босилек. Оставя се солената торта на хладно до вечерта. Свежо, вкусно и красиво за всеки празник!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Жаклин Тонгурян
Интересна рецепта.Гостите я харесаха.
0
0