Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Супа с картофи и печена скумрия

Супа с картофи и печена скумрия

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8892k3
Супа с картофи и печена скумрия
Снимка: Н.Акифова
1 / 2
20/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Рибените супи винаги ли са били толкова вкусни или само с тази е така"

Необходими Продукти

  • скумрия - 1 бр.
  • картофи - 5 бр. средни
  • фиде - 1 к.ч
  • сол - 1 с.л
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • лют пипер
  • девисил - 1 к.л. сух
  • черен пипер - 1 к.л.
  • олио
  • За застройката
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме рибата, посоляваме и пакетираме с фолио, така че да не текат сосовете отвън, печем на 200 градуса за 30 минути.

След като е готова, отваряме фолиото чистим рибата от костите. Махаме кожата и костите и я правим на парчета като за супа. Не махаме частите, които са малко по-тъмни, аз използвам и тях също. Мазнините предават вкус на супата.

След което белим картофите и режем на кубчета. Настиняваме лука и задушаваме с малко олио. След като сме задушили, слагаме около два литра вода и оставяме да заври. Когато заври водата, слагаме фидето, черния пипер, чесъна, солта, девесил и чакаме фидето да се сготви.

Към края добавяме и парчетата скумрия, защото за сготвени. Правим застройката по традиционния начин и прибавяме вътре. Оставяме на слаб огън за пет минути. Сервираме с червен лют пипер и ако искате, лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: