Начин на приготвяне
Почиствате и филетирате рибата. Овкусявате я с подправката за риба и соевия сос и я оставяте настрани.
Докато рибата се маринова, обелвате, измивате и нарязвате картофите на едро. Почиствате лука и го режете на шайби, почиствате чесъна и го режете на тънко.
В тава слагате олиото, картофите и шайбите лук, подправяте със солта и черния пипер и обърквате. Отгоре слагате овкусените рибни филета и редите тънко нарязания чесън.
Печете в предварително загрята на 250 градуса фурна за 40-45 минути, като отначало покривате тавата с алуминиево фолио, което към края махате, за да се образува златиста коричка на рибата и картофите.
Поднасяте печената риба в чиния, гарнирано с лимонови шайби с дебелина около 1 см.
Добър апетит!
Скумрията с картофи на фурна е готова.