Гозба с пържени зелени чушки

marcheva14marcheva14Мастър Шеф97271058271
21/07/2019
"Ето защо обожаваме лятото и неговите ароматни и вкусни предложения - любима селска гозба "
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 606
  • Преглеждания за месеца3926
  • Преглеждания за седмицата1683
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • чушки - 4 бр. месести, зелени
  • олио - 80 - 100 мл
  • кисело мляко - 200 г гъсто
  • червен пипер - за поръска
  • сминдух - за поръска
  • сол - на вкус
  • чесън - 1/4 ч.л. сух, или малка пасирана скилида
  • чушки - 1 бр. суха, червена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изпичат, обелват се. За удобство могат да се изпекат във фурната, в по-голяма тава, покрита с хартия за печене.

Изпечените чушки се почистват от семките и се нарязват на парчета, примерно една чушка - на четири парчета.

Загрява се олиото и се изпържват нарязаните чушки за 8 минути. Изваждат се в решетъчна лъжица.

Разбива се киселото мляко със скилидата пасиран чесън, добавят се сол на вкус и наситнен копър. Изсипва се в чиния, а отгоре се поставят готовите пържени чушки.

Залива се с няколко лъжица от горещото олио. Поръсва се със стрита суха червена чушка и по избор с малко сминдух.

Източник: cookathouse.com

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар