Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Фагри на фурна с морска сол

Фагри на фурна с морска сол

AMATbOP#235475AMATbOP#235475
Новак
8391919
Фагри на фурна с морска сол
Снимка: AMATbOP#235475
2 / 5
21/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Фагри на фурна с морска сол, която може да поднесете с апетитен сос за риба"

Необходими Продукти

  • фагри - 1 бр. (0.500 кг)
  • морска сол - 100 г едра
  • брашно - 2 супени лъжици
  • галета - 1 супена лъжица
  • белтъци - 2 бр.
  • лимонова кора - 1 чаена лъжица
  • мащерка - 3 - 4 листа
  • лайм - 1 брой
  • мащерка - 1 стрък
  • магданоз - 2 стръка
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 2 супени лъжици
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много е лесно да се приготви фагри на фурна с морска сол, само трябва да се внимава, че костите са острички.

След като се почисти, измие и подсуши, рибата се напълва с резенчета лайм в корема и с листата и стръковете подправки.

Брашното, настърганата на ренде кора от лимон, галетата и белтъците от яйцата се разбиват с миксер.

В тавичка се поставя хартия за печене, слага се рибата фагри и няколко скилидки чесън за аромат.

Посипва се с олио или зехтин и се намазва със сместа от миксера. Само главата и опашката се оставят ненамазани.

Посипва се с морската сол, да стане одеяло и така се пече.

Пече се на 200 градуса във фурна с вентилатор един час, предварително загрята.

Аз си го хапнах със сос от майонеза, зехтин, соев сос, сок от лимон и горчица, но става и със салата или други сосове за риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

AMATbOP#235475
AMATbOP#235475
без да искам обърках полето "Готвене = 20 мин." при качването на рецептата, но реално се пече 50 - 60 минути, зависи колко голяма е рибата - докато солта отгоре стане като кора
21.07.2019 22:03