Тиквички с яйца и сирене на фурна

Елена ТодороваЕлена Тодорова
Чирак
947
60
138
31/05/2013
"Традицията повелява през лятото да се консумират леки ястия, които са вкусни както топли, така и студени!"
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 755
  • Преглеждания за месеца200
  • Преглеждания за седмицата93
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • тиквички - 4 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 200 г или повече по желание
  • кашкавал - 100 г настърган
  • сметана - 1 - 2 с.л. готварска (може и прясно мляко)
  • чесън - 2 стръка зелен
  • лук - 2 стръка зелен
  • копър
  • черен пипер
  • со
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете тиквичките, разполовете ги и издълбайте вътрешността им, но не до дъното. Бланширайте ги за кратко във вряща подсолена вода и ги отцедете.

Натрошете сиренето в купа, добавете кашкавал и чукнете яйцата вътре. Бъркайте с вилица и добавете сметаната или млякото, накълцаните ситно лук и чесън и подправки на вкус. Ако се получи мн. рядка смес, може да добавите и малко брашно.

Напълнете подредените в подмазнена тава тиквички с плънката и пъхнете да се изпекат в загряна на 180 градуса фурна до зачервяване.

Рейтинг

5 10
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Жени
Жени
21.08.2013 22:49
Интересни и разнообразни предложения,но в много от случаите снимките не съответстват на рецептата...Направете нещо по въпроса!
1
1
Милена
Милена
14.06.2013 13:20
Получи ми се ужасно гадно и безвкусно, може би ако първо се позапече самата тиквичка ще се получи, но така ни хареса на всички вкъщи.
0
0
Марияна
Марияна
03.06.2013 10:21
Рецептата е страхотна! Става страшно вкусно,само исках да добавя,ако не разполагате със пресен лук или чесън,същата работа върши и кромид лук ситно нарязан и счукан стар чесън!
0
1