Моите сполучливи чийзкейкчета

marcheva14marcheva14Мастър Шеф99271059021
22/07/2019
"Колкото по-хубави станат чийзкейкчетата, толкова по-малко ще ви се иска да ги делите с другите "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 509
  • Преглеждания за месеца119
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • бисквити - 150 г Petit Beurre с масло
  • масло - 80 г разтопено
  • извара - 300 г фина
  • захар - 100 г кристал
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • брашно - 15 г или равна с.л.
  • заквасена сметана - 185 г от 20 %
  • и още
  • сладко от горски ягоди - 12 ч.л.
  • сметана - 50 мл от 35 %, за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 160 градуса;

Форма за мъфъни 12 бр. и книжни капсули.

Бисквитите се смилат в блендер до брашно. Изваждат се в купа и се прибавя разтопеното масло, разбърква се с шпатула много хубаво, сместа да стане на пясък. Поставят се книжните капсули във формата и с чаена лъжичка равномерно се разпределя горната смес. Притиска се хубаво към дъното на капсулата. Оставят се настрана.

Изварата се разбива с миксер, заедно със захарта до крем, ако е необходимо може да се пасира с пасатор. Прибавят се яйцата, разбива се отново до гладка смес, прибавя се ванилията екстракт, лимоновият сок и равна с.л брашно. Разбива се до гладък крем - около 5-7 мин., накрая се прибавя и заквасената сметана и отново се разбива до гладък крем.

Със сместа се напълват 2/3 от формите върху бисквитите.

Пече се на затоплена фурна на 160 градуса за 15 мин.

При мен печенето им беше точно 15 мин. Не се лъжете, че може да останат недопечени, напротив, времето е точно, но все пак зависи и от фурната. През времето на печене трябва да се наблюдават и ако се забележат, малко след 15-те минути, малки пукнатини в къпкейковете, веднага се изваждат.

Охлаждат се във формите. След като са добре охладени много внимателно се отстранява книжната капсула, подреждат се в плато. Отгоре се поставя по ч.л сладко по избор, моето е домашно сладко от горски ягоди.

За декорацията им се разбива сметаната до сняг. Поставя се в пош със звездовиден накрайник и се полага сметаната - както всеки прецени.

При сервиране се допълва с малко листо от мента.

Къпкейковете са готови.

Източник: ApetitenTV

Формата, която ползвам за мъфини, не е от най-големите, среден размер е, съответно ползвам книжни капсули със същата форма, и може би затова ми остана малко яйчено-сметанова смес, която аз изсипах в купичка за крем-карамел и изпекох. Единственото е, че не можах хубаво да извадя изварения крем, на вкус е перфектен. Това е само като съвет.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар