Начин на приготвяне
Ребрата се измиват добре и се подсушават.
В подходящ съд се смесват черният пипер, кимионът, чесънът, чилито и се разбиват добре с добавените кетчуп и мед. Добавя се соевият сос, балсамовият оцет, сосът табаско, тъмната бира и олиото и се разбърква до хомогенна смес.
С така получената марината ребрата се натриват добре с ръце, нареждат се плътно в съда и се оставят за една нощ в хладилника.
На сутринта ребрата са готови за пикника.
Подгответе масто за огъня. Обесопасете го, като го заградите с камъни и изчистите около него сухите треви листа и съчки. Винаги разполагайте с поне една 10 л. туба с вода.
Напалете го със сухи букови или дъбови дърва. Когато остане на жар, растелете я и наредете 4 камъка за потпорки на скарата. Нагорещената скара натрийте с лук и парче сланина. Поставете ребрата на загрятата скара и печете до готовност от всички страни.
Сервирайте с изстудени в близкия ручей краставици, домати, зелена чушка и пресен лук. Няма да е грях и нещо друго изстудено в ручея да се налее в чашите, за да бъде пълно уединението.
Да ви е сладко!
P.S. Не забравяйте огъня! След като сте приключили със скарата, залейте го обилно с вода до пълното му изгасване. След приключване на пикника съберете всички отпадъци и ги изхвърлете в определените за това места.