Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Сварени раци с бира и подправки

Сварени раци с бира и подправки

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8892k3
Сварени раци с бира и подправки
Снимка: Н.Акифова
1 / 4
22/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ако трябва да опишем вкусът на тези раци с една дума, то тя ще е лелелеле"

Необходими Продукти

  • речни раци - 2 кг
  • бира - 1 литър
  • вода - 1литър
  • сол - 2 с.л
  • черен пипер - 10 бр. зърна
  • дафинов лист - 3 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • оцет - 100 мл
  • копър - една шепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо слагаме раците в една кофа с капак, добавяме вътре вода, една лъжица сол и оцет, затваряте капака на кофата и разклащате добре - по този начин ги чистя аз.

След като направим това почистване, измиваме ги под течаща вода и слагаме в една голяма тенджера, доливаме вътре вода, бира и сол, слагаме на котлона да заври, след като започне водата да се стопля се отделя една пяна отгоре - почистваме я с една лъжица и слагаме подправките и олиото, варим за 15 минути.

По принцип по-малко се варят, но за мен остават жилави пак, затова ги варя 15 минути.

След това ги прецеждате с гевгир и сервирате топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: