Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Зелник»Зелник с лапад

Зелник с лапад

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Зелник с лапад1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • кори - 8 - 10 броя точени, за баница
  • лапад - около 2 връзки
  • лук - 1 средна кромид
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • сирене - 250 - 300 г краве
  • яйца - 4 броя
  • булгур - 1/2 ч.ч. или ориз
  • сол - на вкус
  • брашно - за поръсване
  • масло - 20 - 30 г краве, може маргарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, подсушете и накълцайте лапада. Измийте и отцедете булгура. Скълцайте лука ситно. Сложете ги заедно да се задушат в малко загряна мазнина.

След като свалите сместа от огъня, добавете натрошеното сирене, яйцата, сол на вкус и хубаво се разбърква. Намаслете тава и я поръсете с дебел пласт брашно.

Отгоре сложете 4 кори за баница, разпределете плънката и завийте с останалите 4 кори.

Полейте обилно с олио и отново с дебел пласт брашно. Сложете зелника с лапад да се изпече в умерено загряна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: