Чудна пилешка кавърма

Чудна пилешка кавърма
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
4 / 6
22/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Кавърмата е такава, каквато си я направи човек, в нашия случай - чудна и с пилешко месце"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г от бут и от бяло месо
  • лук - 1 голяма глава
  • чушки - 1 бр. зелена
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 190 г консерва
  • домати - 300 г консерва
  • вода - 150 - 200 мл
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • чубрица
  • магданоз
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на средни парчета. Зеленчуците се почистват и нарязват.

В тиган със загрята мазнина се запържва месото до леко златисто, прибавят се и нарязаните зеленчуци, лук, морков, зелена чушка и оставяме за 3-4 минути да омекнат.

Добавяме гъбите, за да се запържат и те, разбърква се за кратко и сипваме консерва домати и червен пипер. Налива се малко вода, овкусяваме със сол, захар, черен пипер и чубрица.

Котлонът се намалява, оставяме да къкри тихо около 20 минути до готовност и да остане кавърмата почти на мазнина, като от време на време се разбърква.

Сервираме пилешката кавърма с люта чушка и поръсена с пресен магданоз. Много вкусно за обяд!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: