Начин на приготвяне
Пилешкото месо се нарязва на средни парчета. Зеленчуците се почистват и нарязват.
В тиган със загрята мазнина се запържва месото до леко златисто, прибавят се и нарязаните зеленчуци, лук, морков, зелена чушка и оставяме за 3-4 минути да омекнат.
Добавяме гъбите, за да се запържат и те, разбърква се за кратко и сипваме консерва домати и червен пипер. Налива се малко вода, овкусяваме със сол, захар, черен пипер и чубрица.
Котлонът се намалява, оставяме да къкри тихо около 20 минути до готовност и да остане кавърмата почти на мазнина, като от време на време се разбърква.
Сервираме пилешката кавърма с люта чушка и поръсена с пресен магданоз. Много вкусно за обяд!