Мусака с патладжани и нахут

ЖГеоргиеваЖГеоргиева
Помощник Готвач
142
314
352
180
23/07/2019
"На сочна мусака не се кани - те гладните ще я надушат и сами ще дойдат на масата "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо770
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Мусака

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно и задушете лука в 1 с.л. зехтин за готвене.

Каймата разбийте с водичка, за да се раздроби по-лесно, и щом лукът хване леко златист загар, прибавете.

Докато се запържи каймата, настържете доматите и прибавете. Оставете да поизврат.

Патладжаните предварително нарежете на кубчета, осолете и оставете 15 минути, за да им излезе горчивината. Измийте.

Прехвърлете ги в тенджерата. Добавете подправки и консервата нахут.

Задушете известно време, след което долейте с вода на нивото на продуктите. Похлупете с капака и оставете да се сготвят.

Пригответе заливката за мусака, като разбиете яйцата с млякото и брашното и малко сол на вкус.

Прехвърлете мусаката в голяма тава.

Залейте равномерно мусаката с патладжан с яйчената смес и запечете до готовност.

Метална тава с незалепващо покритие 35 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална тава с незалепващо покритие 35 см
15.00 лв.
Виж ››

В кухнята ви трябва да има поне една метална тава с удобни размери, незалепващо покритие и красив дизайн. Тази има всичко това и още. В тава може да приготвяте както солени ястия, така и сладкиши.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар