Начин на приготвяне
Нарежете лука и моркова на дребно, а картофа - на кубчета.
Сложете в тенджера малко мазнина и ги задушете. Налейте вода и сложете месото, целината и поправките. Варете на тих огън до пълното му сваряване.
Извадете пуешкото от тенджерата, изчакайте да изстине и го накъсайте на малки парчета. През това време сложете фидето и варете 5 минути.
Направете застройката, като сложите в купичка жълтъка, брашното и киселото мляко.
Разбъркайте с тел, като внимавате да не останат бучки. Сложете месото в супата. Махнете я от котлона.
Вземете един черпак и сложете бульон в млякото, разбъркайте. Сложете още един черпак и отново разбъркайте.
Излейте застройката в пуешката супа.
Върнете на котлона, изчакайте да заври и отстранете.
Сервирайте пуешка супа със зеленчуци гореща.