Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Слепени сладки»Сладките орехчета от едно време

Сладките орехчета от едно време

Сладките орехчета от едно време
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
40
"Чували ли сте за сладките орехи от едно време, а защо само да слушате - направо ги опитайте"

Необходими Продукти

  • краве масло - 60 г
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • сода бикарбонат - щипка
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 300 г до меко тесто
  • захар - 2.5 с.л.
  • за крема:
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 3.5 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • краве масло - бучка
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте содата в киселото мляко и изчакайте да шупне.

В купа счупете яйцата. Добавете млякото със содата, кравето масло, ванилията, захарта и брашното на малки количества.

Моите яйца може би бяха малки, защото от брашното ми остана малко количество.

Замесете меко тесто. Накъсайте тестото на малко парчета (малко по-големи от лешник).

Включете уреда за орехчета и изчакайте да загрее. Сложете по една топка в гнездо и затворете. Изпечете до приятен загар.

Оставете да изстинат и направете крема.

Сложете в тенджера 400 мл прясно мляко със захарта. В купа сложете яйцата, прясното мляко, което остана, и брашното. Разбийте до гладка смес.

Щом заври млякото със захарта, махнете от котлона. На тънка струйка добавете яйчената смес. Върнете на котлона и изчакайте да заври.

Махнете от котлона, сложете ванилията, бучката краве масло и разбъркайте.

Покрийте със стреч фолио и оставете напълно да изстине.

Напълнете орехчетата и оставете един ден, за да поемат крема.

Уникални сладки орехчета от едно време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: