Начин на приготвяне
Активирайте содата в киселото мляко и изчакайте да шупне.
В купа счупете яйцата. Добавете млякото със содата, кравето масло, ванилията, захарта и брашното на малки количества.
Моите яйца може би бяха малки, защото от брашното ми остана малко количество.
Замесете меко тесто. Накъсайте тестото на малко парчета (малко по-големи от лешник).
Включете уреда за орехчета и изчакайте да загрее. Сложете по една топка в гнездо и затворете. Изпечете до приятен загар.
Оставете да изстинат и направете крема.
Сложете в тенджера 400 мл прясно мляко със захарта. В купа сложете яйцата, прясното мляко, което остана, и брашното. Разбийте до гладка смес.
Щом заври млякото със захарта, махнете от котлона. На тънка струйка добавете яйчената смес. Върнете на котлона и изчакайте да заври.
Махнете от котлона, сложете ванилията, бучката краве масло и разбъркайте.
Покрийте със стреч фолио и оставете напълно да изстине.
Напълнете орехчетата и оставете един ден, за да поемат крема.
Уникални сладки орехчета от едно време.