Ориз със спанак

БониБониНовак
04/10/2007
"Вкусен постен тандем, който помага на здравословното ви хранене "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
26 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо246 836
  • Преглеждания за месеца1425
  • Преглеждания за седмицата416
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена26

Необходими Съставки

  • ориз - 1 ч.ч.
  • спанак - 600 гр.
  • сол
  • черен пипер
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • олио
  • лук - 1/2 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ситно лука и почистения спанак. Спанака сложете в съд с малко мазнина, да се задуши, докато спихне.

Отделно запържете лука в 3-4 с.л. мазнина. Когато се запържи, добавете ориза и разбъркайте за 1 минута. Долейте разтворения в 3 ч.ч. вода бульон, като първо долеете 2 чаши и след като се абсорбира, долейте 3-та чаша.

Добавете спанака и бъркайте непрекснато, докато оризът е готов. Овкусете с подправки и покрийте плътно с капак за 15-тина минути.

Може да поднесете с варени яйца и резен лимон.

Рейтинг

5 7
4 12
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Ivalina Ivanova
Ivalina Ivanova
12.03.2019 10:06
Аз съм голям привърженик на спанака и всички зеленолистни като цяло. А когато зготвя така със ориз става божествено. Винаги към ястието добавяме и малко сирене.
0
1
Катя Благоева
Често приготвям вкъщи! Любимо ни е вкъщи!
5
1
Галя
Галя
18.06.2013 19:29
700-800 г спанак, 1 чаена чаша ориз, 1 глава лук или една връзка пресен, джоджен, 1 чаена лужичка червен пипер. Запържвате нарязаният лук и спанак в 5-6 супени лъжици олио. Добавяте ориза и продължавате да запържвате докато оризът поеме отделилата се вода от спанака. Добавяте джоджена, червения пипер и сол. Слагате 2 чаени чаши вода. Разбърквате и повече не бъркате. Варите 10-тина минути и изключвате електрическия котлон. Оставяте под капак докато се поеме всичката вода.
27
2