Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Зелена разядка с печени чушки и извара

Зелена разядка с печени чушки и извара

Зелена разядка с печени чушки и извара
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"А през лятото разядките са едни такива ... свежи, вкусни, зелени"

Необходими Продукти

  • печени чушки - 3 бр. големи зелени
  • олио - 2 с.л.
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • скилидки чесън - 5 - 6 бр.
  • сол - на вкус
  • извара - 2 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • босилково песто - 1 с.л.
  • гарниране
  • крекери - пълнозърнести с ленено семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печем зелените чушки на скара или чушкопек.

Задушват се за кратко, обелваме, измиват се добре, почистват се от семената.

Нарязват се на парчета заедно със скилидки чесън и поставяме в каната на чопър.

Добавя се олио, сол, извара, клонки магданоз и на два-три пъти се пасира.

Отваря се капакът, опитваме на вкус, ако има нужда, се прибавя малко сол и пресен лимонов сок.

Накрая се прибавя босилково песто /1 с.л./, разбърква се и сипваме в купичка.

Сервира се разядката с пълнозърнести крекери с ленено семе.

Хрупаш си, като топиш в зелената разядка.

Леко, свежо и полезно!

Рецептата е импровизация!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: