Начин на приготвяне
За плънката на омлета
Нарязваме лука на полумесеци. Настъргваме морковите, чушките почистваме и нарязваме на тънки лентички. Запържваме лука за 3-4 минути, добавяме морковите и чушките и запържваме за още толкова, добавяме сол на вкус.
За омлета
Разбъркваме 2 яйца. В тиган с незалепващо покритие слагаме 2 с.л. олио. След като загрее изсипваме разбърканите яйца, разклащаме тигана, за да се получи хубав омлет. Покривам с капак и навалям котлона до най-ниска степен.
След 3-4 мин. омлетът е готов. Дърпам от котлона и оставям още минута под капак. Изваждам в чиния, в единия край слагам зеленчуковата плънка и навивам на руло.
Овкусената кайма разстилам върху алуминиево фолио с големината на омлета. Слагам омлета и завивам на руло. С намокрена с вода ръка заглаждам рулото. Слагам в тавичка и пека на 160-170 градуса вентилатор до получаването на хубав цвят.