Картофи Соте Ресторантски

Н.АкифоваН.АкифоваПомощник Готвач11458286
25/07/2019
"Когато искаш да се доближиш още една крачка по-близо до професионалистите "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 165
  • Преглеждания за месеца250
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • копър - 1 ч.л. сушен + пресен
  • олио - 3 с.л. или на око
  • сол - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилитки
  • зехтин - за отгоре
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Както знаете, в ресторантите сотирани картофи се правят с полусварени картофи, защото нямат много време за изготвянето на сурови картофи, които отнемат повече време.

Обелваме и измиваме картофите режем ги на четири парчета, така че да не са много малки парчетата.

Слагаме в тенджера с вода и ги сваряваме, но не до готовност, само малко, за да се запазят след това при готвенето на тигана и да не се разкшкат.

След като се сварят, се отцежда водата.

Взимаме тиган, слагаме малко олио вътре и чакаме да загрее. След това добавяме полусварените картофи, прибавяме вътре още смачкан чесън, сол и сушен копър и запържваме за 10 минути максимум.

Сервираме ресторантските картофи соте в чиния, отгоре слагаме копър и задължително допълнително зехтин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар