Картофи Соте Ресторантски

Н.АкифоваН.Акифова
Готвач
211
127
497
1
25/07/2019
"Когато искаш да се доближиш още една крачка по-близо до професионалистите "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 350
  • Преглеждания за месеца93
  • Преглеждания за седмицата40
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Както знаете, в ресторантите сотирани картофи се правят с полусварени картофи, защото нямат много време за изготвянето на сурови картофи, които отнемат повече време.

Обелваме и измиваме картофите режем ги на четири парчета, така че да не са много малки парчетата.

Слагаме в тенджера с вода и ги сваряваме, но не до готовност, само малко, за да се запазят след това при готвенето на тигана и да не се разкшкат.

След като се сварят, се отцежда водата.

Взимаме тиган, слагаме малко олио вътре и чакаме да загрее. След това добавяме полусварените картофи, прибавяме вътре още смачкан чесън, сол и сушен копър и запържваме за 10 минути максимум.

Сервираме ресторантските картофи соте в чиния, отгоре слагаме копър и задължително допълнително зехтин.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Красимира Андреева
Чудесна класическа рецепта. Страхотна гарнитура се получи.
0
0