Начин на приготвяне
Както знаете, в ресторантите сотирани картофи се правят с полусварени картофи, защото нямат много време за изготвянето на сурови картофи, които отнемат повече време.
Обелваме и измиваме картофите режем ги на четири парчета, така че да не са много малки парчетата.
Слагаме в тенджера с вода и ги сваряваме, но не до готовност, само малко, за да се запазят след това при готвенето на тигана и да не се разкшкат.
След като се сварят, се отцежда водата.
Взимаме тиган, слагаме малко олио вътре и чакаме да загрее. След това добавяме полусварените картофи, прибавяме вътре още смачкан чесън, сол и сушен копър и запържваме за 10 минути максимум.
Сервираме ресторантските картофи соте в чиния, отгоре слагаме копър и задължително допълнително зехтин.
Коментари