Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Картофи соте»Картофи Соте Ресторантски

Картофи Соте Ресторантски

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Картофи Соте Ресторантски
Снимка: Н.Акифова
3 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Когато искаш да се доближиш още една крачка по-близо до професионалистите"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • копър - 1 ч.л. сушен + пресен
  • олио - 3 с.л. или на око
  • сол - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилитки
  • зехтин - за отгоре
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Както знаете, в ресторантите сотирани картофи се правят с полусварени картофи, защото нямат много време за изготвянето на сурови картофи, които отнемат повече време.

Обелваме и измиваме картофите режем ги на четири парчета, така че да не са много малки парчетата.

Слагаме в тенджера с вода и ги сваряваме, но не до готовност, само малко, за да се запазят след това при готвенето на тигана и да не се разкшкат.

След като се сварят, се отцежда водата.

Взимаме тиган, слагаме малко олио вътре и чакаме да загрее. След това добавяме полусварените картофи, прибавяме вътре още смачкан чесън, сол и сушен копър и запържваме за 10 минути максимум.

Сервираме ресторантските картофи соте в чиния, отгоре слагаме копър и задължително допълнително зехтин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Красимира Андреева
Красимира Андреева
Чудесна класическа рецепта. Страхотна гарнитура се получи.
25.02.2020 08:35
1
1
Покажи всички подкоментари