Начин на приготвяне
Измиваме в хладка вода пилешките бутчета. Слагаме пилешките бутчтета да се сварят в подсолена вода за около 15 минути.
Докато се варят бутчетата, накълцваме лука на ситно, морковите на ренде, смачкваме чесъна на ситно и нарязваме тиквичките на кубчета както и доматите.
Измиваме ориза няколко пъти оставяме да се кисне.
Махаме бутчетата от котлона и в тенджера запържваме с няколко лъжици олио лука, морковите и чесъна. След като омекнат овкусваме - сол, пипер, куркума, къри, червен пипер. Добавяме тиквите и доматите. Задушаваме зеленчуците до омекване (10 минути).
След като сме оставили зеленчуците да омекнат, добавяме и запържваме ориза, докато не стане кристален.
Идва време да вземем една тавичка, да я намажем със олио и да изсипем сготвения ориз. Разпределяме равномерно ориза, изваждаме бутчетата от водата и ги поставяме върху ориза.
Накрая поръсваме бутчетата с червен пипер, сол , черен пипер и малко зехтин върху тях.
Последната стъпка от нашето ястие е да добавим 2 до 3 чаени чаши вода /колкото да се покрие оризът/
Слагаме пилето с ориз да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45 мин.
Сервираме вкусно пилешко с ориз и поръсваме с магданоз.
Добър апетит!
Коментари