Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Вкусно пилешко с ориз

Вкусно пилешко с ориз

Nika x3Nika x3
Новак
43010
Вкусно пилешко с ориз4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави
  • моркови - 3 броя
  • чесън - 1 скилидка
  • тиквички - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • ориз - 2 ч.ч.
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
  • пипер
  • червен пипер
  • куркума
  • къри
  • черен пипер
  • вода
  • пилешки бутчета - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме в хладка вода пилешките бутчета. Слагаме пилешките бутчтета да се сварят в подсолена вода за около 15 минути.

Докато се варят бутчетата, накълцваме лука на ситно, морковите на ренде, смачкваме чесъна на ситно и нарязваме тиквичките на кубчета както и доматите.

Измиваме ориза няколко пъти оставяме да се кисне.

Махаме бутчетата от котлона и в тенджера запържваме с няколко лъжици олио лука, морковите и чесъна. След като омекнат овкусваме - сол, пипер, куркума, къри, червен пипер. Добавяме тиквите и доматите. Задушаваме зеленчуците до омекване (10 минути).

След като сме оставили зеленчуците да омекнат, добавяме и запържваме ориза, докато не стане кристален.

Идва време да вземем една тавичка, да я намажем със олио и да изсипем сготвения ориз. Разпределяме равномерно ориза, изваждаме бутчетата от водата и ги поставяме върху ориза.

Накрая поръсваме бутчетата с червен пипер, сол , черен пипер и малко зехтин върху тях.

Последната стъпка от нашето ястие е да добавим 2 до 3 чаени чаши вода /колкото да се покрие оризът/

Слагаме пилето с ориз да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45 мин.

Сервираме вкусно пилешко с ориз и поръсваме с магданоз.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Наистина вкусно пиле стана!
23.03.2023 19:12
1