Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Черен дроб по албански

Черен дроб по албански

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8892k3
Черен дроб по албански2 / 2
26/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Със специфичен аромат и вкус за милиони - пригответе и опитайте, доволни ще останете"

Необходими Продукти

  • телешки дроб - 500 г черен
  • картофи - 5 - 6 средни
  • лук - 2 глави средни
  • сумак - 1 ч.л.
  • риган - 1 к.л.
  • олио
  • бакпулвер - 1 ч.л.( може и сода бикарбонат)
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта е за хора, които не обичат телешки черен дроб - няма как да не им хареса.

Първо, обелваме картофите и режем на купчета, след това ги пържим в един тиган с мазнина, оцеждаме върху салфетка и минаваме на приготвянето на дроба.

Измиваме, изчистваме жилките хубаво и режем пак на кубчета или малки парчета.

Взимаме купа, слагаме вътре брашно, сол и бакпулвер - може и сода бикарбонат, и разбъркваме брашното, след което добавяме телешкия черен дроб вътре, овалваме хубаво и с помощта на гевгир пресяваме излишното брашно.

Пържим в олио за 5 минути - не повече, и ги слагаме върху салфетки да попият мазнината. И най-накрая лука - важна част от тази рецепта, обелваме лука, режем на полумесеци, добавяме сумак, червен пипер и сол разбъркваме хубаво.

И накрая смесваме всичко на едно място - дроба, картофите и лука, поръсваме с риган и сол на вкус..

Някои сервират всичко едно до друго в чиния, но аз смесих защото истинската рецепта е така - всичко на едно място и повярвайте вкусът е уникален!

Дробът е мек, лукът и риганът дават специфичен аромат и картофите допълват.

Силно препоръчвам този албански черен дроб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: