Спаначена супа със сирене

ГеновеваГеновеваЧирак51114162
26/07/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо171
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се измива, почиства и се нарязва не на много едро.

Двата вида лук се нарязват и се запържват в олиото. След това се добавя почистеният, измит и настърган морков. След като омекнат зеленчуците, се добавя вода догоре на тенджерата.

След като заври супата, се добавя нарязаният спанак, вари се около 2 минути и се добавя фидето. Него го варим 5 минути или докато е готова, като го опитваме.

След като супата е готова, овкусяваме със сол и черен пипер и дърпаме от котлона. Нарязваме сиренето на кубчета, овалваме всяко едно кубче в брашно и го слагаме в горещата супа.

След като поизстине супата, правим застройката, като разбиваме едно яйце и 2 с.л. кисело мляко и добавяме 1-2 лъжици от топлата спаначена супа при постоянно разбъркване.

Накрая изсипваме застройката в супата при постоянно разбъркване също, добавяме 1 с.л. от универсалната подправка и супата е готова.

Сервираме спаначената супа със сирене с лъжица кисело мляко, може да се консумира и студена супата.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар