Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Спаначена супа»Спаначена супа със сирене

Спаначена супа със сирене

ГеновеваГеновева
Готвач
1381k1k2
Спаначена супа със сирене
Снимка: Геновева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • спанак - 400 г
  • лук - 1 глава
  • зелен лук - 1 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • сирене - 100 г
  • фиде
  • яйца - 1 бр
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • олио
  • брашно - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се измива, почиства и се нарязва не на много едро.

Двата вида лук се нарязват и се запържват в олиото. След това се добавя почистеният, измит и настърган морков. След като омекнат зеленчуците, се добавя вода догоре на тенджерата.

След като заври супата, се добавя нарязаният спанак, вари се около 2 минути и се добавя фидето. Него го варим 5 минути или докато е готова, като го опитваме.

След като супата е готова, овкусяваме със сол и черен пипер и дърпаме от котлона. Нарязваме сиренето на кубчета, овалваме всяко едно кубче в брашно и го слагаме в горещата супа.

След като поизстине супата, правим застройката, като разбиваме едно яйце и 2 с.л. кисело мляко и добавяме 1-2 лъжици от топлата спаначена супа при постоянно разбъркване.

Накрая изсипваме застройката в супата при постоянно разбъркване също, добавяме 1 с.л. от универсалната подправка и супата е готова.

Сервираме спаначената супа със сирене с лъжица кисело мляко, може да се консумира и студена супата.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: