Начин на приготвяне
Спанакът се измива, почиства и се нарязва не на много едро.
Двата вида лук се нарязват и се запържват в олиото. След това се добавя почистеният, измит и настърган морков. След като омекнат зеленчуците, се добавя вода догоре на тенджерата.
След като заври супата, се добавя нарязаният спанак, вари се около 2 минути и се добавя фидето. Него го варим 5 минути или докато е готова, като го опитваме.
След като супата е готова, овкусяваме със сол и черен пипер и дърпаме от котлона. Нарязваме сиренето на кубчета, овалваме всяко едно кубче в брашно и го слагаме в горещата супа.
След като поизстине супата, правим застройката, като разбиваме едно яйце и 2 с.л. кисело мляко и добавяме 1-2 лъжици от топлата спаначена супа при постоянно разбъркване.
Накрая изсипваме застройката в супата при постоянно разбъркване също, добавяме 1 с.л. от универсалната подправка и супата е готова.
Сервираме спаначената супа със сирене с лъжица кисело мляко, може да се консумира и студена супата.
Да ви е сладко!