Вкусни бишкотени еклери

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
490
6k
1k
1k
3
26/07/2019
"А сега повтаряйте след мен - Дреме ми за диетата, има вкусни бишкотени еклери, дреме ми за диетата "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 563
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • бишкоти - 16 бр. тип Савоярди
  • маскарпоне - 250 г
  • лимончело - 3 с.л.
  • захар - 2 с.л. пудра
  • лимонова кора - щипка настъргана
  • за сиропиране
  • лимончело - 3 с.л.
  • вода - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете маскарпонето, добавете 3 с.л. лимончело (лимонов ликьор) и 2 с.л. пресята пудра захар. Разбийте с миксер до гладък крем.

Ароматизирайте с настъргана лимонова кора.

Смесете 3 с.л. лимончело с 3 с.л. вода. Сиропирайте съвсем леко бишкотите.

Напълнете сладкарски шприц с крема от маскарпоне. Шпицовайте малки розички по дължината на бишкотите.

Покрийте с друга бишкота, за да стане на сандвич и шприцовайте отново розички.

Поръсете с настъргана лимонова кора бишкотените еклери!

Забележка: така приготвените еклери се консумират веднага, Савояди са крехки бишкоти, омекват много бързо, веднъж сиропирани!

Иноксово овално плато 50см.
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Иноксово овално плато 50см.
15.99 лв.
Виж ››

Добрата домакиня винаги има овално плато под ръка, защото обикновено нейният дом винаги очаква гости. Нека всички се възхитят на вашите разядки, сладки или основни ястия. Овалното плато ще ви помогне да се сдобиете с образцова трапеза и да си спечелите заслужени комплименти.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар