Вкусни бишкотени еклери

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак16327167
26/07/2019
"А сега повтаряйте след мен - Дреме ми за диетата, има вкусни бишкотени еклери, дреме ми за диетата "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо899
  • Преглеждания за месеца235
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • бишкоти - 16 бр. тип Савоярди
  • маскарпоне - 250 г
  • лимончело - 3 с.л.
  • захар - 2 с.л. пудра
  • лимонова кора - щипка настъргана
  • за сиропиране
  • лимончело - 3 с.л.
  • вода - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете маскарпонето, добавете 3 с.л. лимончело (лимонов ликьор) и 2 с.л. пресята пудра захар. Разбийте с миксер до гладък крем.

Ароматизирайте с настъргана лимонова кора.

Смесете 3 с.л. лимончело с 3 с.л. вода. Сиропирайте съвсем леко бишкотите.

Напълнете сладкарски шприц с крема от маскарпоне. Шпицовайте малки розички по дължината на бишкотите.

Покрийте с друга бишкота, за да стане на сандвич и шприцовайте отново розички.

Поръсете с настъргана лимонова кора бишкотените еклери!

Забележка: така приготвените еклери се консумират веднага, Савояди са крехки бишкоти, омекват много бързо, веднъж сиропирани!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар