Начин на приготвяне
В купа сложете маскарпонето, добавете 3 с.л. лимончело (лимонов ликьор) и 2 с.л. пресята пудра захар. Разбийте с миксер до гладък крем.
Ароматизирайте с настъргана лимонова кора.
Смесете 3 с.л. лимончело с 3 с.л. вода. Сиропирайте съвсем леко бишкотите.
Напълнете сладкарски шприц с крема от маскарпоне. Шпицовайте малки розички по дължината на бишкотите.
Покрийте с друга бишкота, за да стане на сандвич и шприцовайте отново розички.
Поръсете с настъргана лимонова кора бишкотените еклери!
Забележка: така приготвените еклери се консумират веднага, Савояди са крехки бишкоти, омекват много бързо, веднъж сиропирани!