Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Вкусни бишкотени еклери

Вкусни бишкотени еклери

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Вкусни бишкотени еклери3 / 3
26/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
8
"А сега повтаряйте след мен - Дреме ми за диетата, има вкусни бишкотени еклери, дреме ми за диетата"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 16 бр. тип Савоярди
  • маскарпоне - 250 г
  • лимончело - 3 с.л.
  • захар - 2 с.л. пудра
  • лимонова кора - щипка настъргана
  • за сиропиране
  • лимончело - 3 с.л.
  • вода - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете маскарпонето, добавете 3 с.л. лимончело (лимонов ликьор) и 2 с.л. пресята пудра захар. Разбийте с миксер до гладък крем.

Ароматизирайте с настъргана лимонова кора.

Смесете 3 с.л. лимончело с 3 с.л. вода. Сиропирайте съвсем леко бишкотите.

Напълнете сладкарски шприц с крема от маскарпоне. Шпицовайте малки розички по дължината на бишкотите.

Покрийте с друга бишкота, за да стане на сандвич и шприцовайте отново розички.

Поръсете с настъргана лимонова кора бишкотените еклери!

Забележка: така приготвените еклери се консумират веднага, Савояди са крехки бишкоти, омекват много бързо, веднъж сиропирани!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: