Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Спаначена супа»Спаначена супа със сирене и ориз

Спаначена супа със сирене и ориз

Спаначена супа със сирене и ориз
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава малка
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • спанак - 400 г
  • ориз - 1 к.ч. малка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • сирене - 150 г натрошено
  • застройка
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се почистват, лукът се нарязва на ситно, морковът - обелен, се рендосва на едро ренде, спанак се нарязва на ивици.

В тенджера се загрява олио, добавя се нарязаните лук и морков.

Сипва се 2-3 с л вода и оставяме да се задуши и да пусни красивия си цвят морковът. Добавя се спанак и оставяме за кратко да се готви, като се разбърква периодично да не загори.

Когато намали обема си, поръсваме червен пипер и наливаме 1.5 л вода.

Овкусяваме с подправки. Вари се 10-15 минути и прибавяме ориза, готви се, докато омекне. При нужда се долива още вода.

Приготвя се застройката, като се разбива жълтък с кисело мляко, разбърква се с черпак от бульона на спаначената супата и сипваме в тенджерата.

В края на готвенето се натрошава сиренето и поръсваме със смлян черен пипер.

Спаначена супа със сирене и ориз сервираме за обяд!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: