Домашен хляб с кисело мляко и заквасена сметана

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
280
1k
491
351
27/07/2019
"Каквото и да ви говорят, нищо не може да се сравни с вкуса и аромата на току що изваден от фурната домашен хляб с хрупкава коричка "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 602
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добавете содата към киселото мляко.

Пресейте брашното с бакпулвера.

Направете кладенче и прибавете яйцето, мекото масло, сметаната, киселото мляко и щипка сол.

Замесете меко тесто.

Разделете го на две части и оформете хлебчета.

Сложете ги в покрита с хартия за печене тава.

Печете домашния хляб с кисело мляко и сметана 25-30 минути на 220 градуса.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ася Заевска
Ася Заевска
21.04.2020 19:07
Много се радвам,че Ви е допаднал и благодаря за коментара!
Поздрави!
1
0
Потребител#253754
Хлябът е страхотен! Приготвих го много лесно, въпреки че съм много скарана с готвенето. Тъ
рсих нещо с което да започна в този период на карантина, и тъй като много обичам хляб, се захванах с тази рецепта. Аз прибавих семки от мак и сусам...стана супер!
Много съм благодарна за тази чудесна рецепта
1
0