Мариновани тиквички за дълга консумация

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1489140315225
27/07/2019
"Колкото по-дълго се мариноват в хладилника, толкова по-вкусни стават, записахте ли си "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 770
  • Преглеждания за месеца181
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • тиквички - 1.500 кг
  • копър - 1 - 2 връзки
  • чесън - 2 глави
  • соев сос - 1 к.ч
  • олио - 1 1/2 ч.ч
  • ябълков оцет - 1 ч.ч
  • захар - 3 с.л
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Малките тиквички са за предпочитане в тази рецепта. Нарежете ги по дължина или на колелца.

Леко осолете и отцедете излишната вода.

В голяма купа ги полейте със соевия сос и около 5 с.л. олио. Разбъркайте много добре и оставете така да се овкусят за около 30 минути.

Изпечете ги на скара, но не много (по хрупкави е по-добре).

Обелете чесъна и нарежете на филийки или пасирайте за по-наситен вкус. Прибавете към него захарта, оцета, олиото и наситнения копър.

В кутии редете ред тиквички и полейте от маринатата - така, докато свършат продуктите. Ако е необходимо, може да направите още от маринатата, за да ви стигне за цялото количество тиквички.

Покривате с капаците и съхранявате в хладилник.

Така маринованите тиквички са уникално мезе за ракия или гарнитура към ястия.

Колкото повече се мариноват, стават по-вкусни.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар