Италианска кростата (маслен пай) Слънце

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
370
59
418
2
27/07/2019
"Има ли значение какво е времето навън, когато на трапезата грее тази уникално вкусна Италианска кростата "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо760
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

  • брашно - 250 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • краве масло - 120 г
  • захар - 100 г
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • лимонова кора - настъргана
  • захар - 1 пакетче ванилова
  • сол - щипка
  • и още
  • кайсиев мармалад - 3 - 4 с.л.
  • захар - 1 с.л. гранули
  • бадеми - 1 с.л. филирани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното с щипка сол и една чаена лъжичка бакпулвер. Добавете жълтъците, 2 с.л. прясно мляко, пакетче ванилова захар, 100 г кристална захар, настърганата лимонова кора и студеното нарязано на парчета краве масло.

Замесете гладко тесто. В началото то е като пясък, но постепенно се хомогенизира и се работи лесно с него. Загънете тестото в стреч фолио.

Приберете в хладилник за един час. На парче хартия за печене очертайте кръг с d.24 см. Разточете в него тестото с дебелина 5 мм. Излишното тесто отстранете с остър нож.

От него може да направите топчета, като боднете в средата ядка бадем или орех и изпечете с кростатата!

Прехвърлете хартията с тестото в тавичка. Направете 8 разреза на тестото, като завършвате на 5 см от края на кръга. В тези 5 см сложете кайсиев мармалад.

Прегънете образувалите се триъгълници към стените на тавата. Тестото поръсете със захар на гранули, а там, където има мармалад, поръсете с филирани бадеми.

Изпечете плодовия пай на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 35 мин или до приятен загар.

Охладете на решетка.

Нарежете масления пай Слънце, след като се е охладил напълно!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар