Нисковъглехидратни крекери

28/07/2019
"Идеалните крекери за хора, които спазват нисковъглехидратен хранителен режим "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо212
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • извара - 2 с.л. с връх
  • морска сол - 1/2 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • брашно от елда - 4 с.л.
  • брашно от лимец - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със солта. Разбиват се с вилица, добавя се извара, сух риган и замесваме тесто с двата вида брашно.

Поръсва се масата с брашно от лимец и тестото се точи с обилно поръсена точилка с брашно, защото лепне.

Точи се на малка правоъгълна кора, която се нарязва на два пръста ленти, а всяка се нарязва на крекери.

В тава върху хартия за печене се нареждат и отгоре се набождат с вилица на 2-3 места.

Фурната е загрята на 180°C печем с вентилатор за 15-20 минути до златист цвят.

Нисковъглехидратните крекери се поднасят в чиния и хапвате, без да се притеснявате за фигурата си.

Вкусно и здравословно!

Бон апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар