Пилаф с кимион

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497544k
Пилаф с кимион1 / 2
04/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • ориз - 400 г
  • масло - 200 г
  • стафиди - 200 г
  • кимион - 2 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза със студена вода. Залейте измития ориз с подсолена вода, колкото да то покрие и го оставете да набъбне за 20 минути.

Добавете вода и сварете зърната до полуготовност. Накиснете кимиона във вода и когато набъбне го добавете към полусварения ориз.

Прехвърлете ориза и кимиона в намаслена тенджера, залейте ги със сгорещеното масло (оставете 2 с.л. за стафидите). Захлупете ориза и го задушавайте на тих огън още 25-30 минути.

Измийте стафидите и ги запържете с част от маслото. Добавете захарта и разбъркайте.

Поднесете пилафа в подходящ съд и поръсете отгоре със запържените стафиди с масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: