Начин на приготвяне
Картофите се сваряват до готовност, отцеждат се и когато се охладят, се рендосват на едро ренде в купа.
Добавя се яйцето, натрошено сирене, нарязан ситно лук, копър, магданоз, сол на вкус и черен пипер. Омесва се каймата за картофените кюфтета.
С мокри ръце се оформят топки, леко се сплескват и нареждаме в тавичка.
В тиган се загрява олио, а в чиния сипваме 1 к.ч. брашно.
Всяко кюфтенце се овалва в брашно, излишното се изтупва и пържим на умерен огън от двете страни до златист цвят.
Може да извадите върху салфетка, да попие мазнината.
Сервираме картофените кюфтета от настъргани картофи с подходяща салата или млечен сос.
Ако имате повече омесена кайма за картофени кюфтета, може да завиете в прозрачно фолио или найлонова торба.
Оставете във фризера за по-късно. Ако ви изненадат гости, извадете и вкусните пържи кюфтенца.
Добър апетит!