Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Tиквена баница с орехи

Tиквена баница с орехи

Sunny PetkovaSunny Petkova
Новак
2610723
Tиквена баница с орехи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
24

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • олио - за намазване
  • За плънката
  • тиква - около 500 г
  • канела - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • орехи смлени - 1 ч.ч.
  • галета - 1/2 ч.ч.
  • За сиропа
  • захар - 1 кг
  • вода - 1 л
  • ванилия - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме продуктите за сиропа да заврят и след 5 мин. го махаме от котлона. Оставяме го да изстине добре.

Настъргваме тиквата на едро. Объркваме всичко за плънката в голяма купа и започваме да редим нашата сладка баница.

Намазваме дъното на голяма тава с олио и слагаме 3 листа от корите. Слагаме равномерно от плънката, слагаме лист, поръсваме с олио и втори лист отгоре. Така редим цялата тиквена баница: плънка - лист - олио - лист.

Накрая завършваме с 2-3 листа намазани леко с мазнина помежду. Нарязваме на квадрати, заливаме по нарязаното с олио и печем в загрята на 180 градуса фурна за около 40-50 мин.

Ако обичате повече пържено, може да загреете олио отделно и така да залеете баницата. След като изкараме баницата, я заливаме със сиропа, докато е още гореща. Захарен сироп може да се направи от предния ден!

Ако не искате да е сиропиран сладкиш, може само да я поръсите с пудра захар, докато е още топла, и да я оставите на хладно да изстине.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: