Гулаш с агнешко

ХристинаХристинаНовак
07/06/2013
"Кой да знае, че с агнешко месо гулашът ставал толкова вкусен "
Приготвяне10 мин.
Готвене140 мин.
Общо150 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 221
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете месото от излишни мазнини, ако има и го нарежете на много ситни парченца. Доматите срежете ва две, а картофите на кубчета.

Сгорещете мазнината и запържете агнешкото месо. Разбърквайте непрекъснато за да не загори. Когато месото покафенее добавете ситно нарязания лук и чесън, подправете с кимион, червен пипер и сол на вкус и отново запържете за няколко минути.

Налейте гореща вода, така че да покрие добре месото, захлупете е задушавайте на умерен огън за около 1 и 1/2 час.

Добавете доматите, картофите и чушките, сипете още 1.5 л вода и варете до готовност на зеленчуците.

5 минути преди да свалите от огъня изсипете червеното вино и оставете гулашът да кипне с него.

Свалете гулаша с агнешко от огъня и поднесете топъл.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар