Агнешко в гювечета

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Агнешко в гювечета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • зелен лук - 4 връзки
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 1 връзка
  • джоджен - 1 връзка
  • олио - 4 с.л.
  • масло - 100 г
  • сол
  • за заливката
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и нарязва. Добавят се олиото, черният пипер, солта и нарязаните на ситно джоджен, копър и магданоз. Оставя се в хладилник за два часа.

Разпределя се в гювечета, като във всяко се слагат парченца масло. Запичат се на силна фурна.

Когато месото е готово, се приготвя заливка от разбитите с мляко яйца и брашното. Гювечетата се връщат във фурната, докато се запече и заливката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: