Печена белена тиква

31/07/2019
"Белиш, печеш и хапваш - толкова е лесно и толкова е вкусно "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 075
  • Преглеждания за месеца1913
  • Преглеждания за седмицата432
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • тиква - 500 г
  • краве масло - бучка
  • кафява захар - 3 с.л. (ако обичате повече сладко, добавете още)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете тиквата. Изчистете я от семките. Нарежете я на малки парчета.

Сложете я в малка тавичка. Поръсете с кафявата захар.

Нарежете кравето масло отгоре.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете около час, час и половина.

Извадете печената тиква и изчакайте да изстине.

Сервирайте студена вашата тиква на фурна.

*Ако желаете, може да не слагате захар, а при сервиране да я залеете с малко мед.

*Не слагайте вода в тавичката. Тиквата при печене си пуска достатъчно вода, иначе рискувате да стане много водна.

Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
19.25 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Атанасова
Чудно предложение, получи се мек и много апетитен вкус.
0
0