Печена белена тиква

редакция:
Печена белена тиква
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Белиш, печеш и хапваш - толкова е лесно и толкова е вкусно."

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г
  • краве масло - бучка
  • кафява захар - 3 с.л. (ако обичате повече сладко, добавете още)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете тиквата. Изчистете я от семките. Нарежете я на малки парчета.

Сложете я в малка тавичка. Поръсете с кафявата захар.

Нарежете кравето масло отгоре.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете около час, час и половина.

Извадете печената тиква и изчакайте да изстине.

Сервирайте студена вашата тиква на фурна.

*Ако желаете, може да не слагате захар, а при сервиране да я залеете с малко мед.

*Не слагайте вода в тавичката. Тиквата при печене си пуска достатъчно вода, иначе рискувате да стане много водна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Чудно предложение, получи се мек и много апетитен вкус.
19.10.2020 13:50