Плуващи банички по идея на Ваня Джорджевич

31/07/2019
"Ще плувате в свои води с тази изпитана рецепта за банички по идея не на кого да е, а Ваня Джорджевич "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 184
  • Преглеждания за месеца5209
  • Преглеждания за седмицата4691
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете на котлона десетте супени лъжици с вода.

В отделен съд смесете яйцата, натрошеното сирене, олиото, бакпулвера и солта. Добавете врялата вода, като бъркате енергично. От получената смес отделете 3-4 с.л. за намазване на баничките преди печене.

Отворете корите и ги подгответе за работа.

Взимате една гора и я намазвате с 2 с.л. от плънката. Върху нея сложете втора кора, намажете и нея с 2 с.л. от плънката, навийте на руло и оформете на охлювче.

Подредете готовите банички в тава на разстояние една от друга. Продължете с навиването до изчерпване на продуктите.

Налейте в тавата с баничките 250 мл топла вода, като не мокрите баничките отгоре. Оставете ги във водата за около половин час.

Баничките се пекат в загрята на 220 градуса фурна за 10 минути, след което намалете фурната и печете на 200 градуса до готовност.

По време на печенето водата се изпарява една част, а другата попива в плуващите банички по идея на Ваня Джорджевич.

Получават се ужасно вкусни и сочни банички.

Източник: Дарена Косева от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар