Агнешка дроб чорба с прясно мляко

Sunny PetkovaSunny PetkovaНовак191123
02/08/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 527
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме, измиваме и сваряваме агнешките дреболии в тенджера под налягане за около 25-30 минути. Оставяме тенджерата да поизстине.

Изчистваме и измиваме лука, картофите и морковите. Нарязваме лука на ситно, картофите на малки кубчета, а морковите - на колелца.

Изкарваме дреболиите в чиния, а бульонът се прецежда, преди да се сложи да се готви с него.

В друга тенджера слагаме ситно нарязания лук, малко олио, мащерката и малко бульон от дреболиите и оставяме да се задуши.

Добавяме картофите, морковите и останалия агнешки бульон от дреболии към лука в тенджерата, разбъркваме добре и след като заври, оставяме на тих огън.

През това време нарязваме дреболиите на ситно и ги добавяме към чорбата. Докато всичко това се вари, си изчистваме и измиваме ориза в поне 7-8 води. Сипваме го в тенджерата и оставяме още 20 минути на слаб огън, без да бъркаме.

Накрая добавяме солта и млякото и леко разбъркваме. След като поври още 2-3 минути, изключваме котлона и оставяме чорбата там, докато спре да ври.

Поднасяме нашата Агнешка дроб чорба с прясно мляко със стръкче магданоз в чинията.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар