Пълнени зеленчуци с булгур и сметанов сос

31/07/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо115
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За направата на пълнените зеленчуци запържих в олио 1 гл. ситно нарязан кромид лук, добавих 1 купичка предварително измит булгур, 1 настърган на ренде домат и шепа сушена зеленчуци - морков, червена чушка, пащърнак, като залях с 1 ч.ч. вода да поври.

Овкусих със сол, джоджен, червен и черен пипер и магданоз и с така готовата смес напълних зеленчуците, като тиквичките и доматите бях издълбала предварително с помощта на чаена лъжичка.

Подредих ги в тава, долях вода, до средата на зеленчуците, покрих с фолио и пекох около.час.

После отстраних фолиото, полях с една малка разфасовка течна готварска сметана и допекох пълнените зеленчуци с булгур и сметанов сос.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар