Еклерите от едно време

31/07/2019
"И като каже някой -А едно време какви еклери имашеее - ето ги, съвсем същите "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо518
  • Преглеждания за месеца160
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вода и олио се сипват в тенджерка и се слагат на котлона да заври с щипка сол. Когато заври, сипваме брашното и се разбърква на гладко тесто без бучки. Сваля се и леко се охлажда.

Едно по едно прибавяме яйцата, след всяко се разбърква, докато се получи хомогенна смес.

В широка тава от фурната на печката върху тефлонов килим за печене се сипва по 1 с.л. от тестото на разстояние.

Фурната е загрята на 200°C - печем еклерите за 20 минути, без да се отваря вратата, намалява се температурата на 160°C и печем или по-скоро сушим още 10 минути и се изключва печката.

Оставят се във фурната още 5 -10 минути, изваждаме еклерите върху решетка да се охладят.

Приготвя се кремът за еклери, като се разбиват жълтъци със захар, брашно и прясно мляко. Загрява се на котлона и се разбърква, докато сгъсти кремът.

Оставяме да се охлади, после се смесва с разбита сметана.

С нож се срязват през средата еклерите и с пош или лъжица се пълнят с крем.

Нареждаме в поднос, отгоре се заливат с разтопен шоколад, масло и прясно мляко.

Охладените еклери от едно време вече може да се хапват.

Вкусотия от едно време!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар