Еклерите от едно време

31/07/2019
"И като каже някой -А едно време какви еклери имашеее - ето ги, съвсем същите "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 332
  • Преглеждания за месеца126
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Еклери

Начин на приготвяне

Вода и олио се сипват в тенджерка и се слагат на котлона да заври с щипка сол. Когато заври, сипваме брашното и се разбърква на гладко тесто без бучки. Сваля се и леко се охлажда.

Едно по едно прибавяме яйцата, след всяко се разбърква, докато се получи хомогенна смес.

В широка тава от фурната на печката върху тефлонов килим за печене се сипва по 1 с.л. от тестото на разстояние.

Фурната е загрята на 200°C - печем еклерите за 20 минути, без да се отваря вратата, намалява се температурата на 160°C и печем или по-скоро сушим още 10 минути и се изключва печката.

Оставят се във фурната още 5 -10 минути, изваждаме еклерите върху решетка да се охладят.

Приготвя се кремът за еклери, като се разбиват жълтъци със захар, брашно и прясно мляко. Загрява се на котлона и се разбърква, докато сгъсти кремът.

Оставяме да се охлади, после се смесва с разбита сметана.

С нож се срязват през средата еклерите и с пош или лъжица се пълнят с крем.

Нареждаме в поднос, отгоре се заливат с разтопен шоколад, масло и прясно мляко.

Охладените еклери от едно време вече може да се хапват.

Вкусотия от едно време!

Иноксово овално плато 50см.
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Иноксово овално плато 50см.
15.99 лв.
Виж ››

Добрата домакиня винаги има овално плато под ръка, защото обикновено нейният дом винаги очаква гости. Нека всички се възхитят на вашите разядки, сладки или основни ястия. Овалното плато ще ви помогне да се сдобиете с образцова трапеза и да си спечелите заслужени комплименти.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар