Начин на приготвяне
Нарязваме картофите на кубчета и ги слагаме в тенджера. Покриваме ги с вода.
Добавяме нарязаните на малки кубчета моркови и варим до полуготовност.
Лукът нарязваме на дребно, пиперките също.
Задушаваме ги в малко олио на тиган и добавяме нарязаните на парченца дробчета и всички подправки, разбъркваме.
Нарязваме си доматчето на много ситно и го добавяме в тигана при зеленчуците и дробчетата, запържваме, докато поомекнат.
В тава изсипваме картофите с морков, след което добавяме и дробчетата и зеленчуците, разбъркваме леко и поръсваме босилек.
Запичаме мусаката в предварително нагрята фурна на 180 градуса за около 20-тина минутки.
Заливката за мусака сме си приготвили, като разбъркваме яйцата, посоляваме, след което добавяме брашното и бъркаме.
Последно слагаме и млякото и разбъркваме добре.
Заливаме разномерно и печем мусаката с дробчета до готовност.
Да ви е сладко!
Коментари