Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака със зеленчуци и дробчета

Мусака със зеленчуци и дробчета

МартинМартин
Чирак
33182106
Мусака със зеленчуци и дробчета
Снимка: Мартин
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Погледнете по-творчески на правенето на мусака и опитайте този интересен вариант с дробчета"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 600 г
  • картофи - около 1 кг
  • морков - 1 бр. голям
  • чушки - 1 зелена + 1 червена
  • червена чушка - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • домати - 1 бр.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • босилек
  • чили - по желание на прах
  • сол
  • За заливката
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме картофите на кубчета и ги слагаме в тенджера. Покриваме ги с вода.

Добавяме нарязаните на малки кубчета моркови и варим до полуготовност.

Лукът нарязваме на дребно, пиперките също.

Задушаваме ги в малко олио на тиган и добавяме нарязаните на парченца дробчета и всички подправки, разбъркваме.

Нарязваме си доматчето на много ситно и го добавяме в тигана при зеленчуците и дробчетата, запържваме, докато поомекнат.

В тава изсипваме картофите с морков, след което добавяме и дробчетата и зеленчуците, разбъркваме леко и поръсваме босилек.

Запичаме мусаката в предварително нагрята фурна на 180 градуса за около 20-тина минутки.

Заливката за мусака сме си приготвили, като разбъркваме яйцата, посоляваме, след което добавяме брашното и бъркаме.

Последно слагаме и млякото и разбъркваме добре.

Заливаме разномерно и печем мусаката с дробчета до готовност.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Румяна Стоянова
Румяна Стоянова
Страхотен вкус! Вкъщи я харесаха повече от стандартната с кайма :)))
31.10.2019 17:57