Мусака със зеленчуци и дробчета

МартинМартинНовак151024
31/07/2019
"Погледнете по-творчески на правенето на мусака и опитайте този интересен вариант с дробчета "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо179
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме картофите на кубчета и ги слагаме в тенджера. Покриваме ги с вода.

Добавяме нарязаните на малки кубчета моркови и варим до полуготовност.

Лукът нарязваме на дребно, пиперките също.

Задушаваме ги в малко олио на тиган и добавяме нарязаните на парченца дробчета и всички подправки, разбъркваме.

Нарязваме си доматчето на много ситно и го добавяме в тигана при зеленчуците и дробчетата, запържваме, докато поомекнат.

В тава изсипваме картофите с морков, след което добавяме и дробчетата и зеленчуците, разбъркваме леко и поръсваме босилек.

Запичаме мусаката в предварително нагрята фурна на 180 градуса за около 20-тина минутки.

Заливката за мусака сме си приготвили, като разбъркваме яйцата, посоляваме, след което добавяме брашното и бъркаме.

Последно слагаме и млякото и разбъркваме добре.

Заливаме разномерно и печем мусаката с дробчета до готовност.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар