Патешко магре с червено вино

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак16327167
31/07/2019
"За изкуството да приготвим сочно патешко магре може да говорим много, но ние предпочитаме да го хапваме "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо363
  • Преглеждания за месеца125
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патешките гърди откъм страната на кожата с остър нож. Внимавайте да не направите много дълбоки нарези!

В тиган с незалепващо покритие налейте чашка зехтин, пуснете една скилидка чесън и клонче розмарин. Сложете гърдите с кожата надолу и пържете 4-5 мин. Обърнете месото с помощта на щипка и изпържете от другата страна още толкова мин.

Загрейте фурната на 200°C В тавичка излейте бульона, добавете меда и балсамовия оцет. Сложете месото този път с кожата нагоре и пъхнете тавата във фурната. От време не време отваряйте и поливайте месото със соса.

Печете около 15-20 мин.

Извадете изпечените гърди и оставете настрана.

В тенджерка налейте червеното вино, добавете захарта (непременно кафява), балсамовия оцет, едно карамфилче и две малки обелени круши.

Когато течността заври, започнете да обливате крушите, докато количеството остане наполовина. Извадете плодовете, продължете редуцирането на дресинга до консистенция на течен мед.

Намачкайте едната круша на пюре. Сложете в подходяща чиния, върху него поставете патешките гърди и полейте с дресинга.

Украсете патешкото магре с останалата круша!

Много вкусно патешко магре с червено вино, най-гурме рецептата, която съм правила!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ivana Krasteva-Pieroni
Ivana Krasteva-Pieroni
31.07.2019 23:21
Благодаря, Йорданка!
Съгласна съм, че магрето често си е напълно достатъчно за да се сготви без добавена мазнина! Моето макар да беше домашно нямаше много такава, затова се наложи да капна малко зехтин. :)
0
0
Йорданка Ковачева
Чудесна рецепта и много добра презентация!
Комбинацията от продукти е право в десятката. Поздравления. Само бих споделила, че аз не запържвам магрето в зехтин, защото патешката кожа има много подкожна мазнина, която се отделя при топлинната обработка и дори отмахвам с лъжичка, за да не плува месото в мазнина, а да се запича и коричката да става златиста и хрупкава.
Ако обаче магретата са малки и нямат много дебела кожа (тоест подкожна мазнина) може би е добра идея и със зехтина.
0
0