Кюфтенца със сос по селски

01/08/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 692
  • Преглеждания за месеца666
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. В блендер се смилат хляб, твърдият кашкавал, чесън и листенцата от магданоза. Сипват се в купа с каймата, черният пипер, солта и кимиона. Чукват се яйцата и всичко се омесва много добре.

2. С намазнени ръце се оформят кръгли кюфтенца, малко по-големи от орех.

3. Лукът се реже на тънки жулиени, а доматите на четвъртинки. Може да се използва наполовина доматено пюре, наполовина пресен домат, за да е по-течен соса.

4. Загрява се олиото със скълцания на ситно розмарин. Оставя се на много слаб огън за 5 минути, за да се ароматизира хубаво мазнината.

5. Увеличава се огъня и се слага лук, за да се запържи за 3-4 минути, след което се прибавят доматите и след минута се налива виното. Готви се на отворен капак и непрестанно разбъркване 2 минути, за да се изпари алкохолът, след това се слага солта и се оставя да се задушава 25 минути на умерен огън.

6. През това време се приготвят кюфтенцата. Те могат да се изпекат в загрята на 200 градуса фурна, предварително оваляни в малко брашно. Могат да се изпържат, като отново трябва да бъдат набрашнени. Трети вариант и най-здравословен е да се сготвят на пара в специален уред за тази цел.

7. Сосът и кюфтета ще са готови по едно и също време. Сложете кюфтенцата в голямо плато и залейте със сос. Поднесете топло това вкусно ястие.

Добър апетит!

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар