Селска торта с орехи и крем

Мария СимоваМария СимоваГуру110557104713
03/08/2019
"Като ви казваме, че на село и тортите са по-вкусни, защо не ни вярвате "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 203
  • Преглеждания за месеца619
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете киселото мляко със содата, разбъркайте и оставете да шупне добре. След което добавете захарта и разбъркайте да се разтвори. Прибавете олиото и разбитите с вилица яйца, разбъркайте добре.

Към сместа прибавяйте пресятото брашно на етапи като бъркате, накрая замесете с ръце гладко и нелепнещо тесто по ръцете.

Разделете тестото на 6 равни части и оформете на топки. Всяка топка разточвате на тънка кора върху набрашнен лист хартия за печене с еднаква големина на корите.

Печете блатовете за торта в предварително нагрята на 180 градуса фурна до златист цвят и ги оставяте настрани, за да изстинат.

За домашния крем за торта пресейте брашното и го разтворете добре с 300 мл от студеното мляко (да няма гранули), останалото мляко поставете в метален съд с дебело дъно, добавете захарта и поставете на умерен огън да загрее.

Щом това стене, на тънка струя при непрекъснато бъркане налейте сместа от брашно и мляко, варите до сгъстяване на крема. Премахнете съда от котлона и прибавете маслото и ванилийките, бъркате до стопяване и усвояване на маслото отмлечния крем.

Сглобете селската торта в тава или форма с падащо дъно, като поставите първо кора и наливате равномерно крем, поръсвате с част от смлените орехи. Така процедирате, докато свършат корите, кремът и орехите, като завършвате с крем и орехи.

Оставете селската тортата да се охлади на стайна температура, след което оставяте за една нощ в хладилник.

Вашата, невероятно вкусна селска торта с крем и орехи е готова!

Чашата е с вместимост 250 мл

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар