Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Селска торта с орехи и крем

Селска торта с орехи и крем

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Селска торта с орехи и крем
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
16
"Като ви казваме, че на село и тортите са по-вкусни, защо не ни вярвате"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 0.5 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
  • ванилия - 2 прахчета
  • брашно - около 800 г
  • за крема
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 7 - 8 с.л.
  • брашно - 6 с.л.
  • масло - 125 г
  • ванилия - 2 прахчета
  • орехи - 200 г смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете киселото мляко със содата, разбъркайте и оставете да шупне добре. След което добавете захарта и разбъркайте да се разтвори. Прибавете олиото и разбитите с вилица яйца, разбъркайте добре.

Към сместа прибавяйте пресятото брашно на етапи като бъркате, накрая замесете с ръце гладко и нелепнещо тесто по ръцете.

Разделете тестото на 6 равни части и оформете на топки. Всяка топка разточвате на тънка кора върху набрашнен лист хартия за печене с еднаква големина на корите.

Печете блатовете за торта в предварително нагрята на 180 градуса фурна до златист цвят и ги оставяте настрани, за да изстинат.

За домашния крем за торта пресейте брашното и го разтворете добре с 300 мл от студеното мляко (да няма гранули), останалото мляко поставете в метален съд с дебело дъно, добавете захарта и поставете на умерен огън да загрее.

Щом това стене, на тънка струя при непрекъснато бъркане налейте сместа от брашно и мляко, варите до сгъстяване на крема. Премахнете съда от котлона и прибавете маслото и ванилийките, бъркате до стопяване и усвояване на маслото отмлечния крем.

Сглобете селската торта в тава или форма с падащо дъно, като поставите първо кора и наливате равномерно крем, поръсвате с част от смлените орехи. Така процедирате, докато свършат корите, кремът и орехите, като завършвате с крем и орехи.

Оставете селската тортата да се охлади на стайна температура, след което оставяте за една нощ в хладилник.

Вашата, невероятно вкусна селска торта с крем и орехи е готова!

Чашата е с вместимост 250 мл

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: