Начин на приготвяне
В купа смесете киселото мляко със содата, разбъркайте и оставете да шупне добре. След което добавете захарта и разбъркайте да се разтвори. Прибавете олиото и разбитите с вилица яйца, разбъркайте добре.
Към сместа прибавяйте пресятото брашно на етапи като бъркате, накрая замесете с ръце гладко и нелепнещо тесто по ръцете.
Разделете тестото на 6 равни части и оформете на топки. Всяка топка разточвате на тънка кора върху набрашнен лист хартия за печене с еднаква големина на корите.
Печете блатовете за торта в предварително нагрята на 180 градуса фурна до златист цвят и ги оставяте настрани, за да изстинат.
За домашния крем за торта пресейте брашното и го разтворете добре с 300 мл от студеното мляко (да няма гранули), останалото мляко поставете в метален съд с дебело дъно, добавете захарта и поставете на умерен огън да загрее.
Щом това стене, на тънка струя при непрекъснато бъркане налейте сместа от брашно и мляко, варите до сгъстяване на крема. Премахнете съда от котлона и прибавете маслото и ванилийките, бъркате до стопяване и усвояване на маслото отмлечния крем.
Сглобете селската торта в тава или форма с падащо дъно, като поставите първо кора и наливате равномерно крем, поръсвате с част от смлените орехи. Така процедирате, докато свършат корите, кремът и орехите, като завършвате с крем и орехи.
Оставете селската тортата да се охлади на стайна температура, след което оставяте за една нощ в хладилник.
Вашата, невероятно вкусна селска торта с крем и орехи е готова!
Чашата е с вместимост 250 мл