Паста alla Norma

Rosaura RiosRosaura RiosНовак7
02/08/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо161
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кулинарното ми пътешествие продължава с тази уникално вкусна паста от Италия - Паста alla Norma - вълшебство с патладжани.

Пиша моя вариант!

Загрява се малко олио и се запържва ситно нарязания лук и чесънчетата. Прибавя се сол, черен пипер, доматения сос и единия патладжан, който предварително сме нарязали на кубчета и запържили. Към продуктите се добавя и маслото. Готви се до готовност на тих огън.

Пастата се вари до готовност в подсолена вода и се прецежда. След това се слага в доматения сос.

Вторият патладжан се нарязва на кръгчета и се панира, като се овалва последователно в брашно, разбити яйца с пармезан, и суха панировка. Пържи се до готовност в обилно количество олио и се изважда върху хартия, за да се отцеди.

Пастата се поднася, гарнирана с паниран патладжан и рикота по вкус. Поръсва се с пресен босилек.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар