Паста alla Norma

Rosaura RiosRosaura Rios
Новак
7
32
33
5
02/08/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо398
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кулинарното ми пътешествие продължава с тази уникално вкусна паста от Италия - Паста alla Norma - вълшебство с патладжани.

Пиша моя вариант!

Загрява се малко олио и се запържва ситно нарязания лук и чесънчетата. Прибавя се сол, черен пипер, доматения сос и единия патладжан, който предварително сме нарязали на кубчета и запържили. Към продуктите се добавя и маслото. Готви се до готовност на тих огън.

Пастата се вари до готовност в подсолена вода и се прецежда. След това се слага в доматения сос.

Вторият патладжан се нарязва на кръгчета и се панира, като се овалва последователно в брашно, разбити яйца с пармезан, и суха панировка. Пържи се до готовност в обилно количество олио и се изважда върху хартия, за да се отцеди.

Пастата се поднася, гарнирана с паниран патладжан и рикота по вкус. Поръсва се с пресен босилек.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар