Постен хайвер от грис

Rosaura RiosRosaura RiosНовак7
02/08/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо314
  • Преглеждания за месеца139
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • грис - 1 ч.ч. пшеничен
  • вода - 1 л вряла
  • майонеза - 1 кутии трапезна
  • лимони - 1 бр. сок на вкус + кора
  • лук - 1 глава червен малка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипва се водата с малко сол и се прибавя гриса, като се бърка непрекъснато.

След увиране сваляте от огъня, охлаждате и прибавяте двете опаковки майонеза, лимонов сок на вкус, както и рендосаната глава червен лук.

По желание слагате и малко от рендосаната лимонова кора. Овкусявате със сол на вкус.

Важно е, докато изстине грисът, да се бърка, за да не прави коричка.

Поднася се охладен, гарниран с маслини.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар